POZIV MUSLIMANIMA SA PODRUČJA OPŠTINE RUDO

Dragi moji sugrađani.

U pismu koje mi je uputio predsjednik Medžlisa IZ Rudo Prof. Mustafa Bašić, a koje vam je dostupno putem mog Web Site hamzasubasic.com i ovog profila, možete se upoznati sa trenutnim i aktuelnim stanjem na našem kraju.  Eto, nakon 20 godina imamo priliku zaposliti stalnog imama u Kara Mustafa pašinoj dzamiji, što je bez sumnje, veliki napredak i podstrek za još bolji i intenzivniji povratak našeg naroda  na kućne pragove naših predaka. Osigurali smo lični dohodak imama za čitavu godinu. Ovih dana, koliko sam upoznat, treba biti raspisan konkurs za stalnog imama i već u maju bi počeo sa radom na islamskome planu.

Ovim povodom pozivam sve muslimane sa područja opštine Rudo, bez obzira gdje trenutno žive, da se aktivno uključimo u omasovljavanje i podršku povratka u rodni kraj i da zaštitimo naša imanja od propadanja i uzurpacije. Pomoći možemo na razne načine, a prvi način je da se učlanimo u MIZ Rudo, kako bi se napravio registar članova, osigurala sredstva i započele aktivnosti oživljvanja vjerskoga života po džematima koji pripadaju Medžlisu. Predlažem da registracija članstva traje do 01.08. 2013., a onda da u avgustu napravimo veliki skup u džamiji ili na nekom prostranom i lijepom mjestu u Rudom, kad bi mogli sagledati rezultate i dogovoriti dalje aktivnosti.

Dragi moji sugrađani. Naši preci, roditelji i djedovi su živjeli na ovim našim ognjištima i otišli sa ovoga svijeta, a nama ostavili veliki emanet. Naravno, mi ćemo se sresti sa njima na Sudnjem danu i oni će nas pitati šta smo uradili sa ostavljenim emanetom. Šta ćemo im reći?! Ne smijemo dozvoliti da nam kućni pragovi naših predaka budu prepreke na Sudnjem danu! Sjetitimo se naših plodnih polja, livada, šuma, voćnjaka i mezarja, sve je to sada uglavnom zapušteno, neobrađeno, tužno i čeka na naš selam.

Ovaj apel pišem isključivo u svoje ime i on nikoga ne obavezuje. Želja mi je da dam svoj doprinos oživljavanju našega kraja i naših imanja. Stojim na raspolaganju za sve vrste kontakata, putem moje web stranice, fb profila ili na mail adresu hamzasubasic@gmx.de

Molim sve one do kojih ovaj apel dodje da ga proslijede našim sugrađanima sa područja opštine Rudo.

 S poštovanjem,  Hamza Subašić,

Stuttgart, Njemačka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*